Mondhygiëne

Mondhygiëniste Margreeth BouhuijsMargreeth Bouhuijs mondhygiënist

Ik ben Margreeth Bouhuijs en ik ben mondhygiëniste. Mijn specialisme en affiniteit ligt bij het parodontium (dat wil zeggen het tandvlees en kaakbot), het houvast en fundament van ons gebit. Om een parodontium goed en gezond te houden, is een goede dagelijkse reiniging door middel van zelfzorg nodig: 60% van het tandoppervlak door technisch goed te poetsen en 40% door reiniging van de ruimtes tussen tanden en kiezen door middel van stokers, floss en ragers.

Past u zelf onze adviezen en geadviseerde technieken toe, dan kan men meestal een heel leven lang van een gezond gebit genieten, elke dag een stralende lach! Soms kan de situatie van een parodontium wat meer tijdelijke zorg van mijn kant nodig hebben. Dit wordt per persoon en per bezoek bekeken. Het toverwoord blijft echter goede zelfzorg: baas in eigen mond.

 

 

 

Paro-preventie-assistente Ali VisserAli Visser paro preventieassistente

Mijn naam is Ali Visser-Wierenga en ik ben paro-preventie-assistente.
Een paro-preventie-assistente is met name werkzaam op het gebied van tandheelkundige preventie en mondhygiëne. Uw gebit heeft een aantal belangrijke functies zoals afbijten en kauwen van voedsel. Maar denk ook aan duidelijk spreken. Verder bepaalt het gebit een deel van uw uiterlijk. Bij een mooi gebit hoort gezond tandvlees. Slechte voedingsgewoonten (zoals het gebruik van veel suikers) en onvoldoende mondhygiëne veroorzaken tandbederf (cariës) en tandvleesontstekingen. Er is een relatie aangetoond tussen tandvleesontsteking en onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en vroeggeboorte.

Kortom: uw mondzorg speelt een belangrijke rol bij het op peil houden van uw eigen gezondheid.

Het verkrijgen van een optimale mondhygiëne berust op een leerproces en het zorgvuldig volgen en begeleiden van de patiënt gedurende enige tijd. Ik kan u helpen en ondersteunen bij het streven naar een gezonde mond/gezond gebit.

Met vriendelijke groet,

Ali Visser, paro-preventie-assistente